Az asztalitenisz sportág a 70-es évektől kezdődően kiemelkedő szerepet játszott a Volán történetében. A Szolnoki Volán, a Volán-Rákóczi, majd a Volán - NEFAG sportolói már a 70-es évektől kezdődően népszerűsítették ezt a nagyszerű sportágat.

A jogelődök több évtizedes működése után a Jászkun Volán Sport Clubot 1992. január 17-én alapították egy olyan egyesületként, amelyben csak egy sportág, az asztalitenisz szerepelt. 1992-ben, azaz a hivatalos újjáalakulás évében a női csapat az NB II-s bajnokságban hatodik lett, a férfi csapat pedig az NB III-s pontvadászatban a második helyezést szerezte meg.

A női együttes bár folyamatosan az NB II-ben szerepelt, az utánpótlás bázisa azonban lassan kiapadt és egyre kevesebb női játékos vállalta a versenyzéssel járó elfoglaltságokat, nehézségeket. 2004-től kezdődően a női csapat már nem is vett részt a Nemzeti Bajnokságban. Ekkor Szöllősi Péter edző az utánpótlásképzésre fektette a hangsúlyt. Nagypál Csilla és Nagypál Márta egyéni képzésével elérte azt, hogy az egyesületnek most már két országosan is jegyzett utánpótláskorú leány versenyzője is van, ami lehetőséget teremt a jövőben arra, hogy a női szakosztály újra benevezzen a Nemzeti Bajnokságba.

A férfiak fokozatosan feljebb és feljebb kapaszkodtak. Az egyesület 2010-ben ünnepelte a nagykorúvá válását. A „felnőtté válás” remekül sikerült, hiszen a 2010-ben a férfi csapat már a legmagasabb hazai osztályban, az EXTRA Ligában szerepelt. Igaz a megszerzett 9. hely nem volt elegendő a bennmaradáshoz, de a club saját erejéből 18 év alatt az NB III-s szintről az EXTRA Ligába került, azaz 2010-ben a Jászkun Volán SC volt a 9. legerősebb csapat Magyarországon.

A Szöllősi Péter és Molnár László által irányított utánpótlás nevelésnek és a felnőtt játékosok nagyszerű hozzáállásának köszönhetően nagyszerű eredmények születtek. Saját nevelésű korosztályos válogatottak kerültek ki a Jászkun Volán Sport Clubból: Molnár Csaba, Lukács Richárd, Szudi Ádám, Nagypál Csilla, Nagypál Márta, Ecseki Nándor, Kiss Dániel Gábor. A Serdülő Európa Bajnokságon 2000-ben Molnár Csaba egyéniben harmadik lett, Lukács Richárd 2007-ben csapatban bronzérmes, Szudi Ádám 2010-ben szintén csapatban ezüstérmes volt. A Szöllősi Péter által irányított „Zrínyi Akadémia” és az ehhez kapcsolódó felnőtt csapatnál elvégzett edzésmunkának köszönhetően az utánpótláskorú versenyzők több magyar bajnoki címet szereztek.

 

A Jászkun Volán Sport Clubban betöltött funkciók az 1992-es alapítás óta

Időszak

Elnök

Elnökhelyettes

Gazdasági vezető

Elnökségi tag

1992-1995

Gergely Vilmos

Szokolai János

Dr. Horváth Ferencné

Bodor Lajos

1995-1998

Zsoldos Ferenc

Skultéty Béla

Dr. Horváth Ferencné

Bodor Lajos

1998-2004

Bodor Lajos

Dankó Károly

Földi Lászlóné

Molnár László

2004-

Molnár László

Krajcs János

Berkicsné Németh Ilona (2005-től)

Bodor Lajos
Kapcsolati információk

5000 Szolnok, Sajtó u 7. 1. / 1.
Telefon:++36 20  435 94 18
jaszkunvolansc@freemail.hu